POVRĆE IZ NAŠEG ASORTIMANA

Hren

NARIBANI "LUDBREŠKI HREN" 200g

 

Sadržaj hrena u staklenkama iznosi 70%. Specifičan okus hrena, ne tako ljutog okusa. Bogat je mineralnim i vitaminskim sastojcima te odličan za pročišćavanje dišnih putova i smanjivanje tegoba uzrokovanih pojavom proljetnog umora.

Kelj pupčar

NARIBANI "LUDBREŠKI HREN"

EXTRA LJUTI 200g

 

Sadržaj hrena u staklenkama iznosi 80%. Proizveden iz 1. klase hrena debelog korijena, koji mu daje dodatnu ljutinu. Djeluje na pročišćavanje dišnih putova i obogaćuje okus svakom gurmanu koji voli ljuću hranu

Kupus

NARIBANI "LUDBREŠKI HREN"

S FEFERONIMA 200g

 

Sadržaj hrena u staklenkama iznosi 78% i 2% ljutih feferona.. Hren u kombinaciji s feferonima predviđen je kao dodataka raznim jelima, temeljac za variva, dodatak suhomesnatim proizvodima, a njegovom marinadom i dodatkom roštilja upotpunjuje se okus svakog nepca.

 

Kelj

NARIBANI "LUDBREŠKI HREN"

S PERŠINOM 200g

 

Sadržaj hrena u staklenkama iznosi 78% i 2% peršinova lista.

Daje dodatnu punoću okusa hrani koji izgledom i okusom savršeno ide uz kuhano meso i ribu.

 

Repa

NARIBANI "LUDBREŠKI HREN"

S BRUSNICOM 200g

 

Sadržaj hrena u staklenkama iznosi 64% i 16% brusnice.

Smatra se da su brusnica i hren najbolji prirodni antibiotici. Slatkasto kiselkasti okus brusnice u hrenu daje posebnu osvježavajuću notu. Kao takav spreman je za serviranje uz kuhano meso i kao namaz.

Hren
Kelj pupčar

HREN

Korijen hrena čuvane sorte „Ludbreški hren“ zadebljanog je masnog korijena bijele boje, te ljuta i oštra okusa. Hren sadrži sinegrin, jako hlapljivo eterično ulje (gorušićino) asparagin, enzime, kalij, željezo, silicij, magnezij te vitamin C.

 

Ljekovit je za plućne bolesti, tj. pomaže kod astme, bronhitisa, pročišćava pluća, liječi „starački kašalj“, stimulativno djeluje na žuć, jetru, povećava cirkulaciju te ublažava bolove.

KELJ PUPČAR

Kvalitetna je kalorična i vrlo hranjiva povrtnica. U pazušcima listova razvijaju se male glavice veličine oraha, promjera 3-5 cm. Najviše zastupamo sortu Brilliant koja se odlikuje tvrdim i kvalitetnim plodovima, slatkastog je okusa a bere se od rujna do ožujka.

 

Odlikuje se visokom razinom bjelančevina(do 5%), ugljikohidrata(do 7%), vitamina te raznih mineralnih tvari. Obiluje vitaminom C te ga sadrži više od 100mg/g.

Kupus

KUPUS

Raste u glavicama slično radiču, zeleno-žučkaste boje , a glavice su teške od 700g do 1,4 kg. Bogat je vitaminom D koji poboljšava apsorpciju kalcija i fosfora i zbog toga utječe na zdravlje zubi i kostiju.

 

Sadrži mnogo važnih minerala poput kalija, koji je odgovoran za regulaciju krvnog tlaka, a odličan je izvor dijetalnih vlakana, ne sadrži masti i ima nizak sadržaj natrija.

Kelj
KELJ

Sadrži dosta vitamina C, kalija i bogat je bjelančevina, a ima vrlo malu kaloričnu vrijednost, što upućuje na njegovu izvanrednu biološku hranidbenu vrijednost.

 

U 70g glavice nalazi se oko 33 kalorije, 2,21g proteina, 6,7g ugljikohidrata, 1g vlakana, oko 0,47g lipida.

Repa

REPA

Korjenasto je povrće čiji plod raste u zemlji. Bijele je boje a gornji dio gomolja je ljubičast ili crvenkast. Ima pomalo ljutkast okus.

 

Repa sadrži 91,5% vode, 0,3% bjelančevine, 0,24% biljnih ulja, 3,8% šećera, te vrlo visoku količinu beta karotena (1,98mg/100g) i vitamina C (30mg/100g).

 

Posjeduje antikancerogena, antiviralna i protubakterijska svojstva.

 AGRO ALTERA © 2000 - 2015.